sobota 27. října 2012

_krémová tekvicová/ Kürbiskremesuppe



Toto je skvelá jesenná zahrievacia polievka. Takto si ju pripravíte:

Das ist eine schöne orange erwärmende Suppe. So bereiten Sie sie vor:




_suroviny/ Zutaten:

dužinu z jednej tekvice hokkaidó/ asi 400 gramov/, nakrájaná na kocky / 400 GR. Hokkaidó auf kleine Stücke geschnitten
1 cibuľa, nakrájaná nadrobno/ Zwiebel, geschnitten
1 mrkva, nastrúhaná/ 1 Karotte gereibt
2 polievkové lyžice hladkej múky / 2 EL Mehl
slnečnicový olej / Sonnenblumenöl
liter slepačieho alebo hovädzieho vývaru / 1 Liter Hühner od.  Rindbrühe
 lyžička bieleho korenia/ TL weiß Pfeffer gem.
soľ/ Salz
štipka mletej rasce/ Kummin, gem.
125 ml 12 - percentnej smotany/ 12 - Prozent fette Schlagsahne
3 polievkové lyžice crème fraîche / 3 EL crème fraîche
1 polievková lyžica jabčného alebo vínneho octa / 1 EL Apfel oder Weintrauben Essig





_postup /Ablauf:

Na oleji speníme cibuľu. Pridáme tekvicu, nastrúhanú mrkvu a osmažíme. Posypeme múkou, zamiešame, pridáme biele korenie, štipku soli a rascu. Zalejeme vývarom. Polievku necháme vrieť tak dlho, kým tekvica nie je mäkká. Polievku odstavíme, dame do nej crème fraîche a rozmixujeme. Počas mixovania si opečieme tekvicové semiačka. Polievku nalejeme do tanierov, posypeme opraženoými tekvicovými jadrami, dochutíme pár kvapkami tekvicového oleja a zjemníme troškou smotany.



Braten Sie den Zwiebel auf dem Öl für cca. 2 Minuten Fügen Sie die Kürbis, geriebene Karotten und braten Sie sieMit Mehl bestäubenumrühren, weißer Pfeffer, eine Prise Salz und Kümmel einrühren . Gießen Sie mit Brühe. Lassen Sie die Suppe köcheln lassen, solange Kürbis weich ist. Fügen Sie crème fraîche hin und pürieren Sie die Suppe. Braten Sie die Kürbiskerne. Gießen Sie sie in Suppenteller und streuen Sie sie mit gebratenen  Kürbiskernen. Gießen Sie die Suppe mit ein paar Tropfen Kürbiskernö und mit ein Bisschen Schlagsahne.


Žádné komentáře:

Okomentovat